Apibūdinimų sekmadienį vykusiose „Kartlandas Mini CUP” varžybose dalyvavusiems jauniesiems kartingistams kišenėje nereikėtų ieškoti. Saulėtą rytą sugužėję į Vilniuje  esantį „Kartlandą” jaunieji pilotai rodė ištvermę ir drąsą, kartu stebindami, atrodo, jau visko pamokėlių metu mačiusį trenerį ar varžyboms teisėjavusius instruktorius. Vis tik, 4-asis turnyro etapas, pateikė tikrai ne vieną staigmeną tiek ir iš organizatorių, tiek ir iš dalyvių pusės.

Įpusėjus turnyrui – papildoma galimybė patekti į etapo finalą 

Turnyrui įgavus pagreitį ir įgijus daugiau patirties, organizatoriai nusprendė nestovėti vietoje. Čia atsirado šiek tiek pakitimų, kurie atvėrė daugiau galimybių varžybų dalyviams. Žinoma, pakitimai įvesti gausiausioje klasėje – „Mini”. Iki tol buvo laikytasi principo, kad „Mini” klasės finalą sudaro 8 dalyviai, savo pusfinalių pogrupiuose finišavę pirmose 4-iose vietose. Sekmadienį vykusiose varžybose imtasi kitos taktikos – finale dalyvauja 9 jaunieji pilotai. Pirmi 8 patenka senąja tvarka, 9-asis atkrentamojo finalo (Finalo B) metų. Tad, visiškai visi dalyviai turėjo galimybę pravažiuoti vienodą važiavimų kiekį, o į finalą nepatekę iš karto po pusfinalių atsigriebti Finalo B metu ir prisijungti prie Finalo A grupės, taip užimant paskutinę likusią starto poziciją.

Nekantrus starto laukimas ir kupinas emocijų finalas

13497724_1003541426431474_3903566621995576800_o24 pilotai susirinkę Vilniuje esančiame Kartlande” nekantravo, kada pagaliau galės sėstis į kartingus ir startuoti su varžybine treniruote, kurios pravedimu rūpinosi jų treneris Ignas Palaima. Nors treniruotės laikai niekur nedominavo skaičiuojant varžybų rezultatus, tačiau aiškiai parodė, kad varžytis nebus lengva – nauja trasa, 1,2 metrų aukščio rampa – buvo iššūkis daugeliui vaikų bei užpildytame priimamajame juos palaikantiems artimiesiems, kurie su nekantrumu stebėjo besikeičiančius rezultatus TV ekranuose.

Visgi, didžiausia intriga prasidėjo kvalifikaciniuose važiavimuose, kuriuose buvo galima pastebėti ryškesnius pokyčius. „Mini” klasėje geriausius įveikto rato laikus parodė Dovydas Gudelevičius. Jo greičiausio rato laikas buvo – 29,297 s. Nedidele persvara nuo Dovydo atsiliko Nojus Grigaravičius greičiausiai ratą įveikęs per 29,303 s. bei pirmą kartą šiose varžybose dalyvaujantis Rojus Kunigėlis. Jo greičiausio rato laikas – 29,666 s. „Vyresniųjų” klasėje geriausią rezultatą pavyko pasiekti – Viliui Reškevičiui – 28,529 s. 

Sureitingavus visų dalyvių laikus, buvo sudaryti du atskiri „Mini” klasės pusfinaliai ir „Vyresniųjų” klasės pusfinalio startinės pozicijos. Startas iš ties turėjo nemažai įtakos ir galutiniam rezultatui, tačiau daug nulėmė ir tai, kaip vaikams pavyko atsiplėšti nuo savo konkurentų bei sugebėti apsilenkti kitus dalyvius. Vos kelis kartus išmėginta trasa dar turėjo kuo nustebinti tik pradedančius ją perprasti pilotus. Štai Nojus Grigaravičius savo pusfinalyje startavęs pirmasis prarado poziciją ir finišavo antras, vietą užleisdamas Dominykui Butvilui. Tuo metu pirmojo pusfinalio grupėje stebinančius rezultatus parodė Nida Grabliauskaitė – ji startavusi 6-a –  finišavo 4-a ir išsikovojo vietą finale su kitais 8 dalyviais.

Tačiau, kai jau buvo aiškūs aštuoni „Mini” klasės finalininkai ir „Vyresniųjų” klasės starto pozicijos, liko išsiaiškinti kam atiteks 9-oji pozicija „Mini” klasė  finale. Tam, išsiaiškinti padėjo Finalas B (atkrentamasis), kuriame dar kartą startavo į finalą nepatekę dalyviai. Iš 10-ies, tik vienas galėjo gauti bilietą į finalą dėl prizinių pozicijų. Po dešimties minučių kovos paskutinis finalininkas buvo aiškus – juo tapo Tautvydas Gudelevičius. Tad, Finalo A pirmą ir paskutinę starto pozicijas užėmė broliai (iš pirmosios startavo – Dovydas Gudelevičius).

13490764_1003543023097981_8484951121385027550_o (1)Finaluose jau buvo galima pastebėti ne tik įtampą trasoje, bet ir priimamajame, pozicijos abiejų klasių pogrupiuose keitėsi ne kartą. „Vyresniųjų” klasėje startavusiam Titui Danieliui išlaikyti 4-os pozicijos nepavyko, ją užėmė Justis Sinkevičius, o penktą vietą atsikovojo Neila Stonkutė. Tad, Titas 4-o etapo metu liko 6-as. Čia visišku stabilumu pasižymėjo  Vilius Reškevičius, visų varžybų metu rodęs gerus rezultatus ir galiausiai iškovojęs pirmą vietą. Tad, „Vyresniųjų” klasės podiumas atrodė taip:

  • 1 vieta – Vilius Reškevičius;
  • 2 vieta – Mantas Samulionis;
  • 3 vieta – Karolis Smalskas.

Mini klasės finalas pasižymėjo nuožmumu ir kova iki paskutiniosios. Tiek lyderiai, tiek siekiantys kuo aukštesnės finišo pozicijos pilotai nevengė kontaktų ir lenkimų, kas net sukėlė teisėjų diskusijas skirti baudas ar ne. Tiesa, šį etapą aštrių kontaktų nevengusiems dalyviams buvo skirti tik įspėjimai, su intencija kito etapo metu to išvengti. Po dar vienų, 10 minučių trukusių finalinių lenktynių, „Mini” klasės nugalėtojais tapo:

  • 1 vieta – Dovydas Gudelevičius; 
  • 2 vieta – Rojus Kunigėlis; 
  • 3 vieta – Dominykas Butvilas. 

Po varžybų buvo apdovanoti ir visi „Kartlandas Mini CUP” 4-ojo etapo dalyviai susirinkę į Kartlandas Vilnius”.  Jiems įteikti dalyvio medaliai.

Toliau galite peržiūrėti varžybų foto galeriją: