Gegužės 13 dieną, Smalininkų kartodrome įvyko paskutinės – finalinės vaikų kartingo turnyro „Kartlandas MINI CUP” 2017-2018 varžybos, kurių metu paaiškėjo ne tik etapo lyderiai, bet ir viso sezono nugalėtojai MINI ir GO klasėse.  Į paskutines „Kartlando mokyklos” rengiamas varžybas  susirinko 28 dalyviai ir visas būrys jų atvykusių palaikyti giminaičių ir draugų.

Kartlando kartingu mokyklaNuo ankstyvo ryto į SmalininkusVilniaus ir Kauno atvykusius dalyvius pasitiko jų treneriai Ignas Palaima ir Simas Tankevičius, kurie jau po pirmųjų treniruočių dalino patarimus vaikams kaip sėkmingai varžytis bei ko vengti, o kartu padėjo apsiprasti ne namų trasoje. Tai buvo pirmosios mokyklos organizuojamos varžybos šiais metais, kurios vyko ne vidaus kartodromuose „Kartlandas”, tad finalinėse varžybose lyderius prognozuoti buvo itin sunku. Kaip ir įprastai dalyvių laukė 7 minučių kvalifikacija, nulėmusi jų varžybines starto pozicijas ir 16 ratų pusfinaliai bei 24 ratų finaliniai važiavimai.

Lenktynės šį kartą buvo iš ties intensyvios ir sudėtingos. Vaikai turėjo parodyti didžiausią susikaupimą ir atidžiai įsiklausyti į trenerių pastabas. Tiesa, keleto baudų, kurios skiriamos pagal varžybų nuostatas išvengti nepavyko, bet tai natūralu – išlaikyti dėmesį ir koncentraciją jaunieji lenktynininkai turėjo kaitinant saulei. Jau po kvalifikacijos buvo galima spręsti, kad šį kartą teks tikėtis visai naujų veidų podiume. Čia savo klasėse geriausius rezultatus parodė Simas Veršickas įveikęs varžyboms modifikuotą trasą per 34.404s. (MINI klasė) ir Matas Tamošiūnas – 30.475s. (GO klasė). Tai užtikrino jiems patekimą į stipresnių dalyvių pogrupius (A). Žinoma, nuo pusfinalio situacija pasikeitė, nes čia prireikė daugiau strategijos besivaržant poziciniuose važiavimuose, tad kvalifikacijos rezultatai buvo tik mažas laiptelis link finišo.

Nors kova etape jautėsi jau nuo pirmųjų važiavimų, tačiau didžiausia intriga laukė finaliniuose važiavimuose, kurie prikaustė ne tik vaikus palaikančių artimųjų ir organizatorių dėmesį, bet ir Smalininkuose treniruotis atvykusių kartingo profesionalų. Bene, didžiausia intriga vyko MINI klasės pogrupiuose, kuriuose dėl aukščiausių pozicijų varžėsi jaunesni mokyklos mokiniai. B grupėje ratas po rato dėl lyderio pozicijos kovojo Linas Volungevičius, Hubertas Butvytis ir Klemens Lipskij, tuo tarpu A grupės finale kova iki pat paskutinio rato virė tarp 1-5 pozicijos, kurios pasikeitė daugybę kartų per finalinius 24 ratus. Tiesa, iš pirmos vietos startavusiam Gerdui Zanevui buvo sunku išlaikyti ją ir čia po sėkmingo lenkimo į priekį išsiveržė Simas Veršickas. Visus nustebino ir Aironas Dapkevičius, kuris visą važiavimą laviravo tarp 4 ir 5 vietos ir likus vos keliems metrams iki finišo vėliavos aplenkė praėjusių metų čempioną Nojų Grigaravičių, taip užsitikrindamas 4 finišo vietą etape.

Rezultatai 5-ame etape pasiskirstė šia tvarka:

Kartlando kartingu mokyklaMINI klasė. Finalas A:
1 vieta – Simas Veršickas;
2 vieta – Gerdas Zanevas;
3 vieta – Karol Puzelevič;

MINI klasė. Finalas B:
1 vieta – Linas Volungevičius;
2 vieta – Hubertas Budvytis;
3 vieta – Klemens Lipskij;

GO klasė. Finalas A:
1 vieta – Vilius Reškevičius;
2 vieta – Dovydas Burdulis;
3 vieta -Rojus Kunigėlis;

GO klasė. Finalas B:
1 vieta – Vytas Mankevičius;
2 vieta – Karolis Smalskas;
3 vieta – Greta Puškoriūtė;

Tuo pačiu, sekmadienį „Kartlando mokykla” ir varžybų organizatoriai paskelbė ir galutinę turnyro lentelę bei šio turnyro nugalėtojus.

„Kartlandas MINI CUP” 2017-2018 nugalėtojais tapo:

MINI klasė:

1 vieta – Simas Veršickas – 219 taškų;
2 vieta – Linas Volungevičius – 214 taškų;
3 vieta – Nojus Grigaravičius – 209 taškai.

GO klasė:

1 vieta – Vilius Reškevičius – 230 taškų;
2 vieta – Rojus Kunigėlis – 222 taškai;
3 vieta – Neila Stonkutė – 213 taškų.

Pilną turnyrinę lentelę rasite čia – Kartlandas Mini CUP 2018 turnyro rezultatai

Turnyro dalyviai po visko buvo apdovanoti ne tik simboliniais etapo medaliais, bet ir turnyro taurėmis už aktyvų dalyvavimą ir tobulėjimą. Atskirai buvo padėkota ir turnyre dalyvavusioms mergaitėms Nidai Grabliauskaitei, Neilai Stonkutei, Gretai Puškoriūtei ir Emilijai Ulvydaitei už lygiavertę kovą viso turnyro metu.